REVIEW

“Het kwartje viel voor mij al direct bij het eerste thema Talent”

‘Er wordt wel wat van mij blootgelegd. Heb ik hier wel zin in? Dit is niet per definitie leuk’
Dat waren mijn eerste gedachten toen ik voor de keus stond om De Talenttraining te volgen. Mijn werkomstandigheden waren onzeker en het besef van ‘een nieuwe stap moeten maken’ heeft mij geholpen om hier toch voor te gaan.

Het kwartje viel voor mij al direct bij het eerste thema Talent. Maar ook de stappen die volgden waren heel logisch en nodig om de inzichten te laten landen en om tot een totaalplaatje te komen. Dit is mijn leidraad geweest bij het zoeken van een andere baan die ik gevonden heb bij Man&Mach.

Ik werk elke dag met veel plezier, omdat ik werk vanuit mijn talenten. Ik weet goed wat me energie kost en wat me energie oplevert en hoe ik daar ondanks de soms lastige situaties balans in vindt.

Wat ik ontdekt en ervaren heb is voor iedereen een aanrader. Je krijgt prachtige handvatten voor een volgende stap in je carrière. Daarnaast kan ik als bedrijfsleider de geleerde lessen toepassen door collega’s op klussen te plaatsen die aansluiten op hun talenten. Zij genieten van hun werk en als team boek je daardoor de beste resultaten.

Trouwens de online training van Jan is veiliger dan zijn live coaching. Ik vergeet nooit de laatste coachingsessie in de kayak. Na zijn metaforische uitleg ‘richt je eerst op je balans en daarna op snelheid’ zijn we vol vertrouwen de kanotocht gestart. Na 300 meter eindigde dit avontuur met een nat pak…

Alex Janssen
Bedrijfsleider bij Man&Mach BV

REVIEW

Een win-win situatie: iedereen meer voldoening en samen betere resultaten

Nadat ik eerder bij een vorige werkgever een teamtraining onder leiding van Jan Hooikammer had gevolgd, ben ik de Talenttraining als persoonlijk coaching traject gaan doen. Ik had al geleerd wat mijn talenten waren en hoe ik mij hierop kon focussen, maar in de verdiepingsslag ontdekte ik hoe ik vanuit mijn talenten kon werken.

Allereerst begon ik met meer ‘nee zeggen’ tegen activiteiten die mij energie kosten, ook al heb ik die neiging om ze wel te doen. Ook leerde ik ervoor te kiezen om samen te werken met mensen die talenten hebben die ik zelf niet bezit. Mensen die in het verleden regelmatig in mijn irritatiezone zaten, blijken een waardevolle aanvulling op wie ik zelf ben.

Deze verdiepingsslag en finetuning had ik voor geen goud willen missen. Bij mij vallen de puzzelstukjes vaak tijdens het sparren en reflecteren tijdens de coaching momenten. In de online training zul je hier zelf de regie in moeten nemen om het maximale rendement eruit te halen.

Ik zou deze training heel graag met mijn huidige team willen volgen. Ontdekken hoe je samen irritatie kunt ombuigen in inspiratie. Gewoon omdat je elkaars talenten gaat waarderen en gericht inzetten. Een win-win situatie: iedereen meer voldoening en samen betere resultaten.

Mijn tip: doe deze training aan het begin van je carrière. Je leert vanaf de start om te focussen waar je goed in bent in plaats van dat je probeert om iets te kunnen waar je talenten niet liggen. Je hebt elke dag plezier in je werk, het geeft je energie en je ontdekt hoe je vanuit je talenten goede prestaties kunt neerzetten, in de eerste plaats voor je werkgever en niet te vergeten voor jezelf! Want de dingen doen waarin je goed bent en plezier in hebt, geeft voldoening!

Gert Noordhoff
Senior Beleidsmedewerker Leefbaarheid provincie Groningen

REVIEW

“Ik heb nu scherp op mijn netvlies gekregen wie ik ben, wat mijn capaciteiten zijn en wat ik wil”

Het woord loopbaanbegeleiding riep in eerste instantie toch een lichte twijfel op. Ik wist toch aardig goed wat ik wilde? Maar het enthousiasme van mijn leidinggevende werkte aanstekelijk. Hij had hier ervaring mee en moedigde mij aan de Talenttraining te volgen.

En als ik nu terugkijk dan ben ik blij dat ik deze training hebt gevolgd. Ik heb nu scherp op mijn netvlies gekregen wie ik ben, wat mijn capaciteiten zijn en wat ik wil. Maar ook wat ik niet wil en wat niet bij mij past.

Jan stelde mij vragen waarmee hij mij uitdaagde om om na te denken over situaties en onderwerpen waar ik gewoonlijk uit mezelf niet bij zou stilstaan. Hierdoor ben ik mij bewust geworden van mijn talenten en hoe belangrijk het is om te te focussen op het werken met plezier.

Nadat ik de Talenttraining had afgerond, ben ik door een paar bedrijven benaderd om voor hen te komen werken. Ik was niet van plan om te gaan, omdat mijn vorige baan mij goed beviel. Toch ben ik overstag gegaan. Kingspan bood mij een functie aan waarin ik nog meer de focus kon leggen op ontplooiing vanuit mijn talenten. En dat is voor mij synoniem aan werkplezier.

Ik richt mij nu volledig op de verkoop en ik word uitgedaagd om te zoeken naar nieuwe concepten passend bij de markt.

Arvan van Wijk
Business Developer Energy bij Kingspan