Je wilt veranderen, maar weet niet hoe?

Het Talentmodel als krachtig model om uit deze impasse te komen.

Het is onze ervaring dat veel mensen graag anders willen leven. Ze zijn op zoek naar werk dat voldoening geeft, werk dat bij hun past, werk dat ze leuk vinden. Ze willen ‘s morgens wakker worden met de gedachte ‘ik mag weer’ in plaats van ‘ik moet weer’.

Maar dit is wat we vaak horen: ‘Ik wil wel… maar ik weet niet hoe.’ En als je niet weet hoe, dan blijf je vaak zitten op de plek waar je zit. Of je zet stappen die niet het gewenste resultaat opleveren. Je stapt in een volgende functie die je na een tijdje ook niet bevalt. Als je dit een paar keer is overkomen dan loop je het risico van teleurstelling.

Door jarenlange ervaring ontdekten wij 7 sleutels die mensen helpen om hun loopbaan of bedrijf verder te ontwikkelen. De sleutels of stappen werken afzonderlijk van elkaar. Maar dan zagen we meestal slechts een tijdelijk verandering. Elke keer als wij een nieuwe stap erbij voegden nam het resultaat toe. Uiteindelijk hebben we hieruit vanuit de praktijk van het leven Het Talentmodel ontwikkeld: 7 krachtige opeenvolgende stappen om meer grip op je werk en leven te krijgen.   

In het Talentmodel gaat we uit van jouw Talent, Ervaring en Motivatie. Als jij deze drie pijlers goed in beeld en ook in balans hebt, wordt je aangemoedigd om te Dromen.  Je droom te gaan Leven en behaalde successen te Vieren. Deze 6 stappen zijn de sleutels voor de 7e stap: je komt en blijft in Beweging.

Het resultaat in twee zinnen: Je weet wie je bent, je weet wat je kunt en je weet wat je wilt. Dit inzicht zet je om in concrete acties die jou energie en voldoening geven zodat jij je loopbaanontwikkeling weer in eigen hand neemt.

In 7 stappen veranderen

persoonlijk of als organisatie

Het Talentmodel: Praktisch toepasbaar

Wordt bewust van jouw talenten. Herken in welke activiteiten jij ze inzet. Kies ervoor om je te focussen op de ontplooiing van je talenten en leer hiermee te excelleren.

Ontdek de onschatbare rijkdom in jouw ervaring. Bouw hierop verder. En vul aan met elementen die nog onderbelicht bij gebleven en waar je wel talenten voor hebt.

Herken jouw drijfveren en ontdek waar je veel of weinig energie uit haalt. Investeer in de groei van jouw motivatie. Maximaliseer de energie groeiers en minimaliseer de energievreters.

Elke droom is belangrijk om het het bijdraagt aan de ontwikkeling van jou en van onze samenleving. Maak daarom plannen voor de korte en lange termijn. Of geef jouw dromen een nieuwe kans.

Dromen moeten geleefd worden. Deel je dromen op in concrete acties en bepaal de eerste stap. Maak gebruik van deadlines en werk samen met een Persoonlijke Aanmoediger. Anders Leven = anders Doen

Vieren is een krachtig middel om de weg naar je droom te versnellen en vol te houden. Sla piketpalen onderweg naar je droom en vier dat uitbundig. Commit je vooraf door het maken van een 4-plan.

Blijf in beweging! Update jouw Plan van Aanpak met een vast ritme en blijf nieuwe mijlpalen uitbundig vieren. Jij staat aan het roer van je eigen leven. Jij alleen bent in staat om te kiezen hoe je reageert op de snelle veranderingen in onze samenleving.

De Talenttraining

De Talenttraining is gebaseerd op de 7 stappen van Het Talentmodel.  Een praktische training gericht op MINDER stress en MEER plezier in je werk. Werken omdat je ervan geniet omdat het gebaseerd is op jouw talenten.

Wil jij ook anders LEVEN, zet dan vandaag de eerste stap en ga De Talenttraining DOEN!